Sneeuwval komt Ajax goed uit

SITTARD, 3 FEBR. Scheidsrechter John Blankenstein heeft gisteravond de competitiewedstrijd Fortuna Sittard-Ajax een half uur voor aanvang afgelast. Twee uur eerder had de arbiter de grasmat nog goedgekeurd. Volgens Blankenstein was de bevroren grasmat in het uitverkochte stadion de Baandert door plotselinge sneeuwval onbespeelbaar geworden.

Blankenstein achtte de kans op blessures voor de voetballers te groot. “Als je even over het gras loopt, verandert het veld in een ijsbaan.” Beide clubs kwamen meteen overeen het duel op 28 februari in te halen. De KNVB moet nog toestemming geven voor die datum.

Louis van Gaal treurde niet om de afgelasting. “Ik begrijp dat Fortuna graag had gespeeld. Wij zijn immers kwetsbaar op een harde ondergrond”, aldus de technisch directeur van Ajax, die de beslissing van Blankenstein “gedurfd” noemde. Dinsdag verloor de landskampioen in Leeuwarden op een bevroren veld in de achtste finales van de beker met 2-0 van Cambuur.

Ook Pim Verbeek kon zich vinden in de afgelasting. “Wij hadden graag gespeeld, maar ik vind het een terechte beslissing.”