Kunstwerken van Appel uit museum gestolen

PAPENDRECHT, 3 FEBR. Uit het Papendrechts Museum zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een schilderij en zeven litho's van Karel Appel gestolen. Het schilderij Heads looking over the Mountain (1974) heeft een waarde van anderhalve ton. De litho's vertegenwoordigen een totale waarde van zeventienduizend gulden.

De dieven klommen een ruim twee meter hoge muur over en bereikten het museum door op de binnenplaats een nooddeur open te breken.

Volgens de directeur van het museum, A. Mouthaan, was de politie binnen tien minuten na het afgaan van het inbraakalarm ter plaatse.

“Het was een echte snelkraak. De dieven moeten de zaak goed hebben voorbereid. Het moeten ook Appel-liefhebbers zijn geweest, want ze hebben veel kostbaarder werken van andere kunstenaars laten hangen.”

Het museum beschikt volgens de directeur over een goede beveiligingsinstallatie en is verzekerd tegen diefstal. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. (ANP)