Jaguar E-type

In NRC HANDELSBLAD, 30 januari, staat een foto welke niet klopt met het onderschrift. Het zou hier gaan om een Jaguar E-type. Dit is niet juist. De afgebeelde auto is een bouwpakket op basis van onderdelen van de veel modernere Jaguar XJ-modellen en voorzien van een kunststof carrosserie. Deze zgn. kitcars zijn vooral in Groot-Brittanië, waar de regelgeving omtrent toelatingseisen voor de weg veel soepeler is, populair. Was de afgebeelde kitcar nu van goede kwaliteit geweest, had ook ik het verschil niet opgemerkt. Maar de auto nu afgebeeld, heeft onder andere een afwijkende grille en koplampen, zeer verkeerde wielen en bovendien ontbreken de bumpers. Hierdoor wordt naar mijn mening ook voor de iets minder puristische lezer de verschijning van het archetype van de jaren zestig sportauto, de Jaguar E-type, zeer vertroebeld weergegeven.

    • W. Kemper