IRT-affaire (2)

De persoon en zijn reputatie bepalen in Nederland of justitie echt belangstelling heeft voor de waarheid. Even dacht ik dat de redacteur in NRC HANDELSBLAD van 29 januari, minister Sorgdrager met 'het gaat erom wat je je herinnert, niet of iemand wel of niet de waarheid heeft gesproken', foutief geciteerd had. Inmiddels weet ik dat dat niet zo is. En hoofdofficier Blok en iedereen bij justitie en in Den Haag maar denken dat het om de waarheid gaat!

Iedere afperser, oplichter of zware crimineel kan tegenwoordig in de rechtbank op gezag van de minister doceren dat het niet om de waarheid, maar om zijn geheugen gaat!

Waarom verschijnt in Nederland nooit een Nederlandse Andreotti, Berlusconi, Claes, Nixon of Hillary Clinton voor de rechter, en verwijst men laatdunkend naar Italiaanse en andere buitenlandse toestanden, terwijl daar in ieder geval geen Nederlandse toestanden bestaan?

    • Mr P.P.M. Ruijs