België wil flippo's in zakken chips verbieden

BRUSSEL, 3 FEBR. De Belgische minister van volksgezondheid, Marcel Colla, wil fabrikanten van chips verbieden nog langer zogeheten 'flippo's' in de zakjes te stoppen. De minister neemt deze maatregel nadat eerder deze week een 68-jarige vrouw overleed nadat ze een dag eerder per ongeluk een flippo had ingeslikt. Het schijfje zou in haar luchtwegen terecht zijn gekomen.

De minister is nu van plan niet alleen de ronde schijfjes met afbeeldingen van strip- en filmhelden uit de zakken chips te weren, maar ook allerlei ander speelgoed dat in verpakkingen tussen voedselprodukten wordt gemengd. De flippo-rage werd gelanceerd door de Nederlandse chipsfabrikant Smiths en ondervond ruime weerklank bij de concurrentie. Naar schatting zijn er al zo'n 250 miljoen flippo's in omloop in de Benelux. In Nederland bestaan vooralsnog geen plannen om de flippo's te verbieden. Ook zijn in Nederland nog geen ongelukken met de speeltjes gemeld.