SINAASAPPELSALADE MET GEHEIMZINNIGE MASCARPONE

In Italië eet men mascarpone ook wel als antipasta: met ansjovis en mosterd er doorheen geroerd. Wij eten de lekkervette-romige mascarpone meestal in kombinatie met fruit en/of likeur. Voor dit simpele nagerecht voor 4 personen is nodig:

3 handsinaasappels

3 geconfijte gemberbolletjes

2 eetlepels gembersiroop

250 gram mascarpone

Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Verwijder alle witte velletjes. Vang het sap dat bij dit werkje verloren dreigt te gaan op in een bakje. Snijd de sinaasappels in dunne plakken en verwijder de pitten. Hak de gemberbolletjes klein. Roer het sinaasappelsap, de gemberstukjes en de gembersiroop door de mascarpone. Leg de sinaasappelplakken in de vorm van een bloem op de dessertborden en schep in het midden van elk bord een bergje mascarpone.

    • Anne Scheepmaker