Fortis verkoopt Amerikaanse autoverzekeraar

Bank- en verzekeringsconcern Fortis (onder andere Amev, VSB Groep, AG 1824, NMKN en ASLK) gaat zijn Amerikaanse dochtermaatschappij Superior Insurance Company verkopen aan GGS Management en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

Fortis denkt de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar te kunnen afronden.

Tot de verkoop is besloten omdat de Amerikaanse autoverzekeraar, een bedrijf dat automobilisten verzekert die elders zijn uitgesloten en niet in aanmerking komen voor dekking op normale voorwaarden (brokkenmakers), alleen na aanzienlijke investeringen kan voldoen aan Fortis' doelstellingen.

Superior is een kleine autoverzekeraar met een premie-inkomen van 95 miljoen dollar in een totale markt van ongeveer 16 miljard dollar. In 1994 was het bedrijfsresultaat negatief bij een afgenomen premie-inkomen. Bij het bedrijf werken driehonderd mensen. Fortis kocht Superior in 1980.