FAO: top over voedselcrisis

ROME, 2 FEBR. De voedsel en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) houdt van 13 tot 17 november een topontmoeting in Rome over de wereldvoedselproblematiek.

Volgens directeur-generaal Jacques Diouf van de FAO is de bijeenkomst, die de naam Voedt de Wereld meekrijgt, noodzakelijk omdat er sprake is van een crisissituatie voor ongeveer 20 procent van de wereldbevolking. Als oorzaken voor de voedselproblemen noemt de FAO hoge graanprijzen, slinkende voedselvoorraden en vermindering van de humanitaire hulp. “In de hele wereld moet de voedselproduktie in de komende 30 jaar met 75 procent toenemen om aan de behoefte van de wereldbevolking, die in 2030 9 miljard zal bedragen, te kunnen voldoen”, aldus Diouf. Volgens de FAO lijden ongeveer 800 miljoen mensen in de Derde Wereld, onder wie ongeveer 200 miljoen kinderen, aan chronische ondervoeding. Een op de vijf bewoners van ontwikkelingslanden krijgt iedere dag onvoldoende voedsel binnen. (AFP, Reuter)