Denen naar EK zonder Laudrups

KOPENHAGEN, 2 FEBR. De Deense selectie moet het komend zomer bij het EK voetbal mogelijk stellen zonder de broers Michael en Brian Laudrup. De twee vedetten, respectievelijk spelend bij Real Madrid en Glasgow Rangers, weigeren een handtekening te zetten onder een exclusieve sponsorovereenkomst van de Deense bond (DBU) met een keten van melkfabrieken. Die verbiedt hen individuele contracten te sluiten met concurrerende drankenfirma's. “Het gaat niet om het geld maar om het principe. Wij, de spelers, zijn bereid daarvoor heel ver gaan. Zelfs als een aantal van ons daardoor het EK in Engeland zou missen”, zei Michael Laudrup in de Deense krant Extra Bladet. Brian Laudrup, de enige Deense international die in 1992 dispensatie kreeg en een persoonlijke verbintenis mocht aangaan met een frisdrankenproducent, heeft zich solidair verklaard met zijn broer. Michael heeft individuele verplichtingen bij hetzelfde bedrijf.