VS vrezen aanslagen in Saoedi-Arabië

WASHINGTON, 1 FEBR. De Amerikaanse regering beschikt over “nieuwe en verontrustende bewijzen” dat niet nader aangeduide groepen in Saoedi-Arabië terroristische aanslagen voorbereiden op Amerikaanse doelen in dat land, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren in een verklaring. Het ministerie riep alle Amerikanen in het koninkrijk op zo min mogelijk te reizen en “post van onbekenden met voorzichtigheid te behandelen”. Een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Christopher, aan Saoedi-Arabië dat voor volgende week op het programma stond, is inmiddels afgelast. Volgens het ministerie was dat in verband met “problemen met Christophers agenda”, maar bronnen in Washington sluiten niet uit dat de werkelijke oorzaak de angst van Washington voor een bomaanslag is. Bij een aanslag met een autobom in november vorig jaar in een gebouw van de Saoedische Nationale Garde in Riad kwamen vijf Amerikanen om het leven. Hoewel verschillende groepen de aanslag hebben opgeëist is het nog onduidelijk wie daarvoor verantwoordelijk was. In de zaak zijn nog geen arrestaties verricht. (Reuter)