Voorkeur Muziek

NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE Het Nederlands Blazers Ensemble brengt olv Thierry Fischer muziek van Thierry de Mey (o.a. de première van Amor constante más allá de la muerte met countertenor David James) en een semi-scènische uitvoering van de een-akter Mavra van Strawinsky, met een Russische cast. 6 febr 20u30 Paradiso Amsterdam (19u30 inleiding) en 7 febr 20u15 De Doelen Rotterdam.

BRANDENBURGSE CONCERTEN De Amsterdamse Bach-solisten spelen tijdens een tournee olv de Engelse dirigent Roy Goodman de Brandenburgse concerten I t/m V van J.S. Bach in de weinig gespeelde vroege en late versies, met tussendoor nog de Sinfonia BWV 209. 1 febr 20u15 De Doelen Rotterdam; 2 febr 20u Grote Kerk Enschede; 3 febr 20u15 Geertekerk Utrecht; 4 febr 15u Waalse Kerk Amsterdam.

PIETER WISPELWEY Pieter Wispelwey speelt de zes suites voor cello solo van J.S. Bach op 4 febr 14u15 in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

KOOR NIEUWE MUZIEK Het Koor Nieuwe Muziek zingt olv Huub Kerstens muziek van Arvo Pärt (Magnificat, Sieben Magnificat-antiphonen en De Profundis), Schnittke (Minnesang) en Ligeti (Ejszaka, Reggel, Idegen Földön, Mátraszentimrei Dalok en Lux Aeterna). 3 febr 20u30 en 4 febr 15u Posthoornkerk, Haarlemmer Houttuinen 47 Amsterdam.

ERIC VAARZON MOREL EN CHANELA Flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel vervolgt zijn cyclus over het stierengevecht met zijn vernieuwde groep Chanela bestaande uit Mila Garran en Olayo Jimenez (vocaal), Roderik Westra (basgitaar) en Antal Steixner (percussie). 2 febr RASA Utrecht, 3 febr Korzo Den Haag, 7 febr Theater Romein Leeuwarden, 15 febr Hanzehof Zutphen, 17 febr Evenaar Rotterdam, 24 febr Soeterijn Amsterdam.

TERMOS DUBBEL EXPRESS Dit nieuwe sextet van componist/saxofonist Paul Termos (met Peter van Bergen en Henk Bakker op andere rieten) belooft 'hevige improvisatiemuziek op basis van grillige composities'. 4 febr Dodorama Rotterdam, 10 febr SJU-jazzpodium Utrecht.

NO FUN AT ALL Geen lol meer aan, die punkmuziek, nu de Ramones afscheid hebben genomen. Of kan No Fun At All daar verandering in brengen? 1 febr Vera, Groningen, 2 febr Effenaar, Eindhoven, 3 febr Max, Amsterdam.

ALISON KRAUSS Lief countryzangeresje keert terug naar de onbespoten wortels van de bluegrass-muziek. 5 febr Vereniging, Nijmegen.

MARIA McKEE Als zangeres van de countryrockgroep Lone Justice spoelde Maria McKee ooit van het podium tijdens een verregende editie van het Pinkpopfestival. Op haar soloplaten steekt ze Mavis Staples en Dolly Parton naar de kroon met hartverwarmende country-soul. 5 febr Paradiso, Amsterdam.