Schuitema boekt kleine winststijging

De levensmiddelengroothandel Schuitema heeft in het afgelopen jaar een netto winst geboekt van 43,6 miljoen gulden, 3,8 procent meer dan in 1994. De winst per aandeel steeg van 175 gulden tot 181,65 gulden. Voor 1996 verwacht Schuitema (voor 73 procent eigendom van Ahold) nauwelijks winststijging: “Een ongeveer gelijke winst per aandeel”, zo luidt de prognose.

Het afgelopen jaar ging de omzet per saldo achteruit met een half procent tot 14,4 miljoen gulden. Hierbij moet in aanmerking worden genomen dat Schuitema niet meer aan Co-op supermarkten levert, waardoor 4,3 procent van de omzet wegviel.

De omzetgroei bij de bij het bedrijf aangesloten supermarkten (C1000, Spar Voordeelmarkt, Kopak en Casper) bedroeg 3,7 procent. Hun marktaandeel steeg vorig jaar fractioneel van 10,16 tot 10,24 procent.