'Overeenkomst IMF en Rusland'

MOSKOU/WASHINGTON, 1 FEBR. Rusland en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben een principe-overeenkomst bereikt voor een nieuw economisch programma en leningen. Het is echter onzeker of de principe-overeenkomst acceptabel zal zijn voor de Russische leiders. Dit hebben ingewijden bij de onderhandelingen tussen het IMF en Rusland vanmorgen gemeld. “Het is moeilijk te zeggen in hoeverre de economische maatregelen haalbaar zijn”, liet een van hen weten. Afgelopen dinsdag eindigde een bezoek van twee weken door het IMF aan Moskou, waarbij is onderhandeld over een nieuw economisch programma. Dit programma voor de komende drie jaar wordt in principe ondersteund met leningen van 9 miljard dollar. Gisteren maakte de Russische centrale bank dat er een akkoord lag en dat dit samen met enkele nog onopgeloste kwesties zou worden voorgelegd aan het IMF-bestuur en aan de Russische leiding. Een nieuwe IMF-delegatie keert binnen drie weken terug naar Moskou. (Reuter)