Omzet BT Office boven 1 mrd dollar

BT Office Products, een op de beurs van New York genoteerde dochter van papierconcern KNP BT, heeft vorig een omzet behaald van omzet groeide van 789,5 miljoen dollar (1,3 miljard) tot 1,13 miljard dollar (1,9 miljard). De netto winst steeg van 1,5 miljoen dollar (2,5 miljoen gulden) tot 11,2 miljoen dollar (18,7 miljoen gulden).

Vorig jaar zijn zestien branchegenoten opgekocht, hetgeen een behoorlijk effect had op de omzet- en winstgroei. De autonome groei bedroeg 20 procent.

BT Office Products wil ook dit jaar doorgaan met acquisities. Richtte de onderneming vorig jaar haar pijlen op Amerikaanse branchegenoten, in 1996 is Europa, met name Duitsland aan de beurt. KNP BT heeft vorig jaar 30 procent van zijn belang in BT Office Products op de beurs van Wall Street verkocht.