Mals vlees

Met stijgende verbazing las ik hoe er met het vlees wordt omgegaan als geldende norm naar de politiek toe. R. Nijhof omschrijft in NRC HANDELSBLAD van 27 januari over het CDA, hoe een politicus gevormd moet worden om goed oppositie te kunnen voeren: “Een politicus moet de mentaliteit hebben van een biefstuk. Hoe harder je erop slaat, hoe malser hij wordt”.

Naar mijn mening en naar ik aanneem van alle mensen die van vlees genieten zou deze stelling aangevuld moeten worden met de volgende stelling: een biefstuk is van nature al mals, met slaan gaat de vlees-structuur verloren. Geldt dit ook niet voor de politicus? Ik schrijf deze brief omdat ik het vanuit het oogpunt van het vlees verschrikkelijk vind dat er op biefstuk geslagen wordt alleen maar om het groter te maken zodat je meer vlees op je bordje hebt!

Als slagersknecht sla ik op verzoek van klanten de biefstuk aan gort. Helaas weten zij niet dat het erg zonde is van dit prachtvlees. Als het vlees van nature niet mals is dan zou het niet verkocht moeten worden onder de naam biefstuk.

    • Vincent Verhaar