Duitsland wil investering oosten

BONN, 1 FEBR. Om de vaart te houden in de wederopbouw van het oosten van het land, gaat Duitsland op zoek naar investeerders. Hiervoor komt een onderneming die nog in de eerste helft van dit jaar van start moet gaan. De onderneming krijgt een kapitaal van 50 miljoen mark voor vier jaar. Hiervoor zal de regering ook het vermogen van de voormalige politieke partijen van de vroegere DDR aanspreken, aldus minister van economische zaken Günter Rexrodt. De onderneming moet voor een aanvulling zorgen op het werk van de reeds bestaande organisaties die de economie in het oosten van Duitsland trachten te stimuleren. Het bedrijf zal zich richten op de grote buitenlandse ondernemingen. Volgens Johannes Ludewig, binnen de nationale regering verantwoordelijk voor de nieuwe deelstaten, meent dat de tot nu toe geboekte resultaten bij de vestiging van investeerders nog onvoldoende zijn. (Reuter, AP)