CARNAVAL

Sinds de jaren twintig kwam het Polygoon-journaal langs bij het carnaval in Venlo. Het Limburgs Museum kwam op het idee de filmpjes bijeen te brengen en daar een korte kleurenfilm van de Venlose filmer en fotograaf Dré Brenneker over de 'Boerebroelof' aan toe te voegen. Daarnaast zijn nog te zien een item over hetzelfde onderwerp in 'Van gewest tot gewest' uit 1977 en een doorlopende videovertoning van Prins op het Puin uit de tv-serie 'Kind in de Oorlog' van het Limburgs Museum en Stadsomroep Venlo. Na afloop van de voorstellingen is er gelegenheid tot bezoek aan de expositie “As de sterre dao baove stroale - Carnaval in Limburg”.

Het filmprogramma is te zien op de zondagen 4 en 11 februari om 15.00 uur, de tentoonstelling is te zien van di - vrij tussen 10.00 - 16.30 uur en zondag en zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur. Limburgs Museum, Goltziusstraat 21, 5911 AS Venlo.