A'dam wil 'Archeon'

AMSTERDAM, 1 FEBR. De gemeente Amsterdam overweegt een permanente expositie in te richten over de vroegste geschiedenis van de stad, op de plaats waar twee jaar geleden muren van het veronderstelde kasteel van de heren van Amstel werd opgegraven. Wethouder G. ter Horst zei dit gisteren bij de presentatie van het boek Het 'Kasteel van Amstel'. Verschillende wetenschappers beoordelen hierin de identificatie van de archeologische vondst.

Volgens een betrokken ambtenaar denkt de gemeente aan een Archeon-achtige aanpak, waarbij door middel van animatie de 13de eeuw tot leven wordt gewekt. De gemeente verwacht hiermee veel toeristen te trekken. De verantwoordelijke dienst ruimtelijke ordening ziet “in het meest ideale geval” een combinatie van een bezienswaardigheid voor passanten met een modern museum voor geïnteresseerden.