Smulders blijft bokskampioen

ZANDVOORT, 31 JAN. Het bestuur van de Europese boksunie (EBU) heeft de uitslag van het gevecht tussen titelhouder Eddy Smulders en uitdager Andrea Magi, 20 januari op Sicilië, officieel bekrachtigd. Het college wees bovendien de Italiaanse eis voor een revanchepartij af.

De Engelse arbiter Vann riep Smulders tot winnaar uit nadat Magi aan het einde van de tweede ronde weigerde de strijd te hervatten. De Italiaan simuleerde een knock out en hoopte daarmee op diskwalificatie van de Brabander wegens een incorrecte stoot. De beslissing van de scheidsrechter, die steun kreeg van de drie juryleden en de supervisor, leidde tot groot tumult in het Palasport-centrum. Onder strenge politiebewaking ging het Nederlandse gezelschap naar de catacomben en later naar het hotel.