Mislukt filmdebuut van Cindy Crawford; Aanslagen op een topmodel

Fair Game. Regie: Andrew Sipes. Met: Cindy Crawford, William Baldwin, Steven Berkoff. In 50 theaters.

Het Nederlandse filiaal van Warner Bros. was zo sportief wel een persvoorstelling te organiseren van Fair Game, in tegenstelling tot veel andere landen waar men dat zonde van de tijd en het geld achtte. Er valt immers niet te verwachten dat er ooit een zelfs maar welwillende recensie geschreven zal worden over dit wanprodukt van de Hollywood-marketingmachine.

Het filmdebuut van topmodel Cindy Crawford, nominaal geregisseerd door de eveneens debuterende Andrew Sipes, draagt het stempel van actiefilmproducent Joel Silver (van de Die Hard- en Lethal Weapon-series): explosies, vuur, bloed en een dit keer wel heel imbeciel en onbenullig verhaaltje.

Een hanige jonge rechercheur uit Miami (William Baldwin) neemt de bescherming op zich van een advcocate (Crawford), wier leven bedreigd wordt door spectaculaire aanslagen. De boosdoeners zijn ex-KGB-agenten onder leiding van Steven Berkoff (de auteur van het toneelstuk Decadence), die met hun kennis van elektronica heel Amerika in hun macht dreigen te krijgen. Het verband tussen het een en het ander is flinterdun, de dialogen zijn ridicuul en mevrouw Crawford zal nooit een groot actrice worden. Wel vermelden de credits dat ze tijdens de opnamen drie eigen grimeuses en twee eigen haarstylisten tot haar beschikking had.

    • Hans Beerekamp