Foto

Foto: BÉZIERS - In de Zuidfranse regrio Hérault, de streek rond Bézier, staan nog steeds grote stukken land onder water na de overstromingen van begin deze week. Bij de overstromingen verloren vier mensen, onder wie twee kinderen, het leven. De materiële schade van de overstromingen wordt geraamd op 30 miljoen franc, ongeveer 10 miljoen gulden. Drie doden vielen in het dorpje Puisserguier, dat werd getroffen door een twee meter hoge vloedgolf. Ten tijde van de overstroming was een deel van de plaatselijke bevolking bijeen in het gemeentehuis, voor een loterij van de brandweer. De overstromingen werden veroorzaakt door aanhoudend zware regenval. In het gebied valt in de maand januari gemiddeld 180 millimeter neerslag, dit jaar viel er 1.100 millimeter. Een aantal wegen in de regio is nog steeds gesloten en ook een plaatselijke treinverbinding is ten gevolge van de wateroverlast buiten gebruik. Gisteren werd op een aantal plaatsen een verlaging van de waterspiegel geconstateerd. In de regio is de noodtoestand van kracht. (Foto Reuter)