GSI Ucoms geheel in Nederlands bezit

GSI Ucoms, Zwijndrecht, is weer in Nederlandse handen. Het Amerikaans-Franse ADP-GSI heeft zijn aandelen overgedaan aan personeel en management, en aan de participatiemaatschappij Alpinvest. De tachtig werknemers en de directie nemen een meerderheidsbelang van 51 procent en hopen dat belang op den duur uit te breiden.

Hoe groot het belang van personeel en directie afzonderlijk is, wil algemeen directeur J.P. Keijzers niet onthullen. Tachtig procent van de werknemers heeft aandelen in het eigen bedrijf, aldus de directeur.

Het Amerikaanse automatiseringconcern Automatic Data Processing (ADP) nam het Franse Général Service Informatique in de zomer van vorig jaar over, waardoor het nieuwe ADP-GSI ontstond. GSI is al sinds eind jaren tachtig eigenaar van het Nederlandse Ucoms.

Tegelijk met de management buy-out wordt GSI Ucoms omgedoopt in Interchain. Het bedrijf is automatiseerder in de vervoers- en expeditiebranche. Klanten zijn onder meer Pakhoed, UPS en Van Gend & Loos. Het bedrijf heeft een omzet van 12 miljoen gulden en verwacht dat dat cijfer in 1996 met 20 procent zal groeien. Het aantal werknemers zal met ongeveer vijftien toenemen, aldus Keijzers.

Alpinvest Holding is voor 49 procent eigendom van ABN Amro Bank, de rest is in handen van ongeveer 80 andere aandeelhouders. Alpinvest heeft een geïnvesteerd vermogen van 450 miljoen gulden dat is belegd in ongeveer 120 belangen.