Frank Ligtvoet 'cultureel ambassadeur' New York

ROTTERDAM, 30 JAN. Frank Ligtvoet (41), directeur van het Nederlands Literair Produktie en Vertalingen Fonds, gaat Rein van der Lugt opvolgen als promotor van Nederlandse kunst in New York. Ligtvoet is benoemd door de ministeries van OC&W en Buitenlandse Zaken. Dat bevestigde A. Lubbers, woordvoerster van OC&W, vanmorgen.

Ligtvoet, die de afgelopen jaren onder andere op grote schaal het vertalen van Nederlandse literatuur in het buitenland heeft bevorderd, zal in New York, “in dezelfde lijn doorgaan als Van der Lugt”, aldus Lubbers. Van der Lugts optreden als 'cultureel ambassadeur' in New York is door de Nederlandse overheid algemeen als heel geslaagd beoordeeld. Van der Lugt zal Frans Haks opvolgen als directeur van het Groninger Museum.

Lubbers weet nog niet exact wanneer Ligtvoet in New York in dienst zal treden. Ook bestaat nog geen duidelijkheid over de culturele projecten die Ligtvoet in New York gaat organiseren ter ondersteuning van de Nederlandse cultuur.

Het Nederland Literair Produktie en Vertalingen Fonds werd in 1991 opgericht door de Nederlandse overheid en wordt volledig uit publieke middelen betaald. Het heeft onder meer tot taak de subsidiëring van literaire boeken en tijdschriften te regelen.

Ligtvoet zelf is op het moment op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar. Bij het Fonds wil men geen commentaar geven op het aanstaande vertrek van hun directeur.