Doden bij noodweer in Z-Frankrijk

BEZIERS, 30 JAN. Bij overstromingen na onweer in het zuiden van Frankrijk zijn sinds het afgelopen weekeinde vier mensen omgekomen. Twee kinderen verdronken toen zij tevergeefs probeerden de caravan van hun ouders te verlaten die door een krachtige waterstroom werd omspoeld. Twee automobilisten kwamen om toen hun voertuigen werden meegesleurd door het water.

In een deel van de Hérault, een landbouwgebied ten zuidwesten van Montpellier, zijn noodmaatregelen van kracht geworden. In de stad Beziers zijn duizend mensen geëvacueerd. Door het onweer trad het Canal du Midi op sommige plaatsen buiten zijn oevers. Treinverbindingen raakten verbroken, wat leidde tot grote vertragingen elders op het Franse spoorwegnet. Helikopters moesten mensen redden die hun toevlucht hadden gezocht op daken, op hogergelegen weggedeelten en in velden.

De Franse premier, Alain Juppé, bracht gisteren een bezoek aan het getroffen gebied. Hij bezocht nabestaanden van slachtoffers en een school waar het water ruim een meter boven de banken stond.

Vorig jaar omstreeks dezelfde tijd kwamen bij stortregens en overstromingen in Frankrijk zestien mensen om het leven. (Reuter)