Atag neemt 67 pct belang in Luigjes Zonne Ernergie

Atag Holding (keukenapparatuur en verwarming) bericht dat de in november aangekondigde overname van Luigjes Zonne Energie (LZE) definitief is. Atag heeft het voornemen de door LZE ontwikkelde zonnegascombi (toepassing van zonne-energie naast gas) in binnen- en buitenland aan de man brengen. Door de zonneboiler kunnen huishoudens flink besparen op energiekosten bij het verwarmen van tapwater, dus vooral bij douchen en vaatwassen.

In de vraag naar zonneboilers is een versnelling opgetreden. Momnenteel zijn in Nederland ongeveer 14.000 zonneboilers geïnstalleerd, waarvan volgens eiogen zeggen meer dan de helft is geleverd door LZE. Ze worden vooral via energiebedrijven verkocht aan woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars of verhuurd aan particulieren. In de eind vorig jaar verschenen energienota van minister Wijers was sprake van een doelstelling van 300.000 zonneboilers in het jaar 2010.

Volgens drs. B. Hanssen, topambtenaar van Economische Zaken op het gebied van energiebesparing, zal die doelstelling verhoogd worden naar 400.000. Vooral de energie-prestatienorm voor nieuwe woningen lijkt de vijf fabrikanten van zonneboilers in ons land in de kaart te spelen.