Amerikaanse Music Awards uitgereikt

LOS ANGELES, 29 JAN.Bij de uitreiking van de 23ste Amerikaanse Music Awards zijn in de categorie Pop/Rock onderscheidingen uitgereikt voor Michael Jackson als beste mannelijke artiest en Mariah Carey als beste vrouwelijke artiest. De prijs voor de beste band van het jaar ging naar de Eagles, die ook een onderscheiding kregen voor hun album Hell Freezes Over. De prijs voor de beste debuterende artiest was voor Hootie & the Blowfish.

In de categorie Soul/Rythm and Blues waren er prijzen voor Luther Vandross en Mariah Carey. De favoriete band van 1995 was Boyz II Men.

Pearl Jam sleepte de prijs in de wacht voor de beste hardrock-band van het jaar. De beste rapper was Coolio en de prijs voor de beste filmmuziek ging naar de sundtrack van de Disney-film The Lion King. De prijs voor de beste alround artiest ging naar Garth Brooks. (Reuter)