Verbetering bij Porsche houdt aan

De Duitse fabrikant van snelle sportwagens Porsche lijkt na een aantal slechte jaren uit de problemen te zijn. De eerste helft van het op 1 juli begonnen boekjaar leverde een winst op van 10 miljoen mark (11,2 miljoen gulden). In dezelfde periode van het voorgaande jaar speelde Porsche quitte. De omzet groeide met 19 procent tot 1,4 miljard mark (1,6 miljard gulden).

Volgens topman Wendelin Wiedeking plukt Porsche thans de vruchten van een ingrijpende reorganisatie.

De verkoop van het model 911, tot de introductie van de Boxster het enige model dat Porsche op de markt bracht, nam in de eerste helft van het boekjaar toe met 17 procent tot 9568 wagens. Over het hele jaar moeten het er volgens de autofabriek ongeveer 18.500 worden. Het aantal werknemers steeg van 6782 tot 6897 na een gestage vermindering in de voorgaande jaren. Vooral het ontwikkelingscentrum in Weissach bij Stuttgart trok nieuwe krachten aan.

Over het afgelopen boekjaar behaalde Porsche 2,1 miljoen mark winst (2,4 mijoen gulden) na drie jaren met verliezen. De omzet in 1995 nam toe met 11,6 procent tot 2,61 miljard mark (2,9 miljard gulden).