Magic Johnson wil terug in profbasketbal

LOS ANGELES, 29 JAN. Earvin 'Magic' Johnson overweegt terug te keren in de Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA). De 36-jarige wil akkoord gaan met een aanbod van de LA Lakers om voor 2,5 miljoen dollar (bijna vier miljoen gulden) de rest van het seizoen uit te spelen. Johnson beëindigde in 1991 zijn profcarriëre nadat bij hem het HIV-virus was geconstateerd.

Mocht Johnson terugkeren bij de Lakers dan is het niet uitgesloten dat hij deze zomer voor het Olympisch team van de VS uitkomt. De basketballer speelde in 1992 in het Dream Team in Barcelona en reisde met een demonstratieteam de wereld rond.

Enkele spelers hebben hun verontrusting uitgesproken omdat ze bang zijn bij lichamelijk contact waarbij bloedende wonden kunnen onstaan besmet te raken met het virus. Voor het seizoen 1992-'93 overwoog Johnson ook al terug te keren, maar zag hij daarvan af nadat een aantal tegenstanders protesteerde.