Knapen van krant naar top Philips

ROTTERDAM,29 JAN. Dr. Ben Knapen, sinds 1 januari 1990 hoofdredacteur van NRC Handelsblad, treedt op 1 mei in dienst van Philips. Hij wordt daar 'Senior Director of Corporate Communications and Public Affairs', een nieuwe functie bij Philips. Knapen zei vanmorgen tegen zijn redactie: “Hoewel ik er publiekelijk nooit over heb gesproken, is dit een oud plan, namelijk om een hoofdredacteurschap niet langer dan een jaar of zeven te doen. Dat houdt iedereen fris.”

Knapen rapporteert in zijn nieuwe functie aan de president-directeur van Philips. Dat wordt met ingang van mei Cor Boonstra, de opvolger van Jan Timmer. De Philips Persdienst, het Brusselse EG-liaison Office, het Directie Bureau Den Haag, het Philips Competence Centre (Evoluon) en de afdelingen External Relations en Investor Relations op hun beurt zullen hem 'rapporteren'. Philips wil de coördinatie tussen deze functies versterken.

Knapen (historicus) kwam bijna 19 jaar geleden in dienst bij NRC Handelsblad als redacteur buitenland, was later voor deze krant correspondent in Bonn en Washington, redactiechef, adjunct-hoofdredacteur en de laatste zes jaar hoofdredacteur. Verder maakt hij deel uit van diverse adviesorganen inzake Europese aangelegenheden.

Philips deelde vanmorgen verder mee dat mevrouw mr. A.M. Paulussen-Hoogakker is benoemd tot manager Philips Press Office, verantwoordelijk voor alle relaties tussen Philips en de pers. Zij volgt Eef Brouwers op.