Jemenitische stam laat Franse toeristen vrij

MA'RIB, 29 JAN. Zeventien Franse toeristen die donderdag waren gegijzeld door leden van de Jemenitische Aslam-stam in het gebied van Ma'rib, zijn vanochtend vrijgelaten. Volgens Jemenitische functionarissen zijn de toeristen, onder wie 13 vrouwen en in de leeftijd van 48 tot 85 jaar, tijdens hun gijzeling goed behandeld. Hun ontvoerders hadden hun geschenken meegegeven, waaronder antieke dolken en geweren. Volgens een functionaris hadden stamleden volksdansen voor hen uitgevoerd terwijl onderhandelingen over hun vrijlating aan de gang waren.

De ontvoerders eisten in ruil voor hun gijzelaars de vrijlating van een stamgenoot die vastzit wegens de ontvoering van een Amerikaanse olie-functionaris. De autoriteiten zeggen geen enkele concessie te hebben gedaan. Ontvoeringen zijn normale praktijk onder de Jementiische stammen, die zo regering en oliebedrijven onder druk zetten. (Reuter, AFP)