Grote drugszaak strandt op vals proces verbaal

DEN HAAG, 29 JAN. Het openbaar ministerie is niet ontvankelijk verklaard in de vervolging van drie verdachten in de zogeheten Coral Sea-2 zaak.

Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag bekend gemaakt. De bemanning van de Coral Sea-2, zo genoemd naar een van de boten waarmee honderden tonnen hasj uit Pakistan naar Europa en Noord-Amerika werden getransporteerd, werd januari 1991 gearresteerd. Volgens de verdediging ging de politie tot arrestatie van de verdachten in deze zaak over nadat twee douaniers een proces verbaal valselijk hadden opgemaakt. De douaniers zijn hiervoor veroordeeld. Het openbaar ministerie is steeds van het standpunt uitgegaan dat er, los van het valse proces verbaal, voldoende strafbare feiten waren om tot vervolging over te gaan.