Erfgenaam Du Pont opgepakt wegens moord

NEWTOWN SQUARE, 29 JAN. De van moord verdachte John Eleuthère du Pont (57), erfgenaam van de oprichter van het chemieconcern Du Pont, is gisteren gearresteerd nadat hij zich 48 uur had verschanst. Zwaarbewapende eenheden van de politie hielden hem aan na een belegering van zijn huis in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

Du Pont wordt verdacht van de moord, vrijdag, op Dave Schultz, een worstelaar die een gouden medaille won bij de Olympische Spelen in 1984. De politie arresteerde Du Pont op het moment dat hij naar buiten kwam om zijn boiler te repareren.

De politie koos voor een belegering van het huis van Du Pont in plaats van een inval omdat hij een ervaren schutter is. Du Pont werd enkele jaren geleden tot erelid van de plaatselijke politie uitgeroepen uit tevredenheid over de schietoefeningen die hij het korps destijds gaf. Bovendien heeft Du Pont een uitgebreide verzameling wapens. Du Pont staat in zijn buurt bekend als een excentriek mens. Zo reed hij op kerstavond met zijn pantserwagen naar de buren waar hij aan de vrouw des huizes vroeg of haar man “buiten kon komen spelen”. Verder reed hij eens, naar verluidt zonder aanleiding, een luxe personenauto in een meertje om direct daarna een tweede auto het meer in te rijden.

Du Pont werkt, zo liet een woordvoerder van het chemiebedrijf weten, niet bij het Du Pontconcern. Zijn interesse gaat uit naar sport. Op zijn erf liet hij woonruimte bouwen voor sporters, vooral worstelaars, die in een oefenruimte op het erf kunnen oefenen. De vrijdag vermoorde Schultz verzorgde worsteltrainingen op het terrein van Du Pont en werkte aan zijn comeback op de Olympische Spelen deze zomer. Het motief voor de moord is nog onduidelijk. (Reuter, AP, AFP)