De la Pena schittert met bekeken boogbal

ROTTERDAM, 29 JAN. Met een schitterende lob kreeg Ivan de la Pena de handen van zijn kritische trainer Cruijff op elkaar. De kleine middenvelder met het kaalgeschoren hoofd leidde Barcelona naar een 3-1 overwinning op Real Zaragoza. De la Pena scoorde twee keer. Bij de laatste treffer verraste hij doelman Juanmi van Zaragoza met een bekeken boogbal van precies 42 meter, zo gaf de computer aan. Trainer Cruijff stapte uit de dug-out en gaf De la Pena een bemoedigend klopje.

De achterstand van Barcelona op koploper Atletico blijft negen punten. De Madrilenen wonnen de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao met 4-1. Stadgenoot Real Madrid lijkt het ontslag van trainer Valdano aardig te verwerken. Interim-coach Iglesias debuteerde gisteren met een 2-1 zege op Oviedo. Afgelopen woensdag had Real, nog zonder Iglesias, met 5-0 gewonnen van Athletic Bilbao.

In de Italiaanse Serie A blijft AC Milan lijstaanvoerder. De club van trainer Capello won bij Udinese met 2-0. Milan moest het stellen zonder de geblesseerde libero Baresi en aanvaller Weah, die met Liberia deelnam aan het toernooi om de Africa Cup. Roberto Baggio was dit keer de gevierde man voor de rossoneri. Hij stelde Maldini en Boban in staat een goal te maken.

Parma verspeelde twee punten door een 1-1 gelijkspel bij Internazionale. De ploeg van trainer Scala kwam op voorsprong door de Bulgaar Stoitsjkov, die een lange solo in tweede instantie doeltreffend afrondde. In de tweede helft kwam Inter langszij door een rake kopbal van Branca. Fiorentina stelde teleur tegen Vicenza: 1-1.