Vijftien Turkse agenten geschorst

ISTANBUL, 27 JAN. In totaal 15 politiemannen zijn in Istanbul geschorst in verband met de dood van een journalist van een linkse krant in handen van de politie. Dat heeft de Turkse premier Tansu Çiller gisteren meegedeeld op een persconferentie in Istanbul. Ze zei dat een onderzoek gaande is naar het optreden van nog eens 49 agenten.

De journalist, Metin Göktepe van de krant Evrensel, werd 9 januari dood aangetroffen nadat hij door de politie was aangehouden tijdens de begrafenis van twee linkse extremisten. Getuigen hadden verklaard dat hij door de politie was mishandeld. De Turkse minister van staat voor de mensenrechten, Adnan Ekmen, zei gisteren dat “is vastgesteld dat foltering en onmenselijke behandeling in detentie en tijdens ondervraging wijd verspreid voorkomen”. (AP)