Opnieuw vervolging van Kevin Maxwell

LONDEN, 27 JAN. Kevin Maxwell, een van de zonen van de ruim vier jaar geleden onder duistere omstandigheden overleden Britse persmagnaat Robert Maxwell, wordt opnieuw vervolgd.

Vorige week sprak de jury hem samen met zijn broer Ian nog vrij van de verdenking geknoeid te hebben met gelden van pensioenfondsen van het mediaconcern. De nieuwe aanklacht van het Britse bureau voor ernstige faudezaken (SFO) van gisteren volgt op de kritiek van afgelopen week. De kosten van de Maxwell-affaire waren met ruim 25 miljoen pond (62,5 miljoen gulden) de pan uitgerezen en de aanklagers waren niet in staat gebleken een sluitend bewijs aan te dragen. Afgelopen weekeinde kondigde SFO-directeur George Staple voor volgend jaar zijn ontslag aan, al voegde hij hieraan toe dat dat niets te maken had met de vrijspraak. Ian Maxwell zal niet opnieuw worden vervolgd. Wel heeft het SFO een nieuwe aanklacht ingediend tegen Larry Trachtenberg, de financieel adviseur van Robert Maxwell, die vorige week eveneens niet schuldig werd bevonden. Ook Albert Fuller en Michael Stoney, die binnen Maxwell Communication Corp financiële functies vervulden, worden voor de rechter gedaagd. Volgens het SFO hebben Kevin Maxwell, Trachtenberg en Fuller op een niet legitieme manier gebruik gemaakt van aandelen Berlitz International als onderpand voor leningen. Stoney wordt verdacht van het vervalsen van rekeningen. (Reuter, KRF)