LaSalle vergroot winst met 30 pct

LaSalle National Corporation in Chicago, dochter van ABN Amro, heeft over het afgelopen jaar zijn winst met 30 procent vergroot tot 174,7 miljoen dollar (290 miljoen gulden). De netto winst na aftrek van het deel voor derden ging met 34 procent omhoog tot 144,4 miljoen dollar (240 miljoen).

In het vierde kwartaal nam het resultaat toe met 14 procent tot 43,1 miljoen dolar. De winst, minus het aandeel voor derden, steeg van 30,4 miljoen dollar tot 35,6 miljoen dollar (59 miljoen).

LaSalle National is de moeder van onder meer LaSalle National Bank. LaSalle valt zelf onder ABN Amro North America, de op een na grootste bank in de staat Illinois (zo'n 15 miljoen inwoners). ABN Amro is met ongeveer 10.000 werknemers de grootste buitenlandse bank in de Verenigde Staten.