IDENTIFICATIE

In Argentinië is een storm van protest losgebroken tegen de vertolking door de Amerikaanse popster Madonna van de rol van de voormalige Argentijnse First Lady, Eva Perón, in de film Evita.

Argentijnen die Eva Perón vereren als 'Beschermheilige van de Eenvoudigen', vinden Madonna, beroemd en berucht wegens haar veelvuldige verwijzingen naar seksualiteit in haar shows, geen waardige vertolkster. Madonna, die vorige week zaterdag aankwam in Buenos Aires voor de opnamen, zei in een vraaggesprek dat zij zich 'zeer goed kan identificeren' met Eva Perón juist omdat mensen haar 'òf als een heilige, òf als de verpersoonlijking van de duivel' zien. Eva Perón was als echtgenote van de Argentijnse president, Juan Perón, in de jaren vijftig populair wegens haar verklaarde afkeer van de kapitaalkrachtigen. Critici noemen haar echter een 'nep-populist' die vooral grote hoeveelheden juwelen en dure jurken verzamelde.