Foto

Foto: JERUZALEM - Palestijnse vrouwen staan in gebed verzonken voor de Koepel van de Rots moskee, met het gezicht gekeerd naar de Al-Aqsa moskee in Oost-Jeruzalem, tijdens het vrijdaggebed, het eerste van de islamitische vastenmaand Ramadan.

Meer dan 160.000 moslims kwamen gisteren bidden in en bij Al-Aqsa, een van de heiligste plaatsen van de islam. “Deze gelovigen zijn gekomen om (Israel) te zeggend dat er vrede noch stabiliteit zal zijn als Jeruzalem, het symbool van het islamitisch geloof, niet aan de Palestijnen wordt teruggegeven”, verklaarde de imam van Al-Aqsa in zijn preek. De Israelische autoriteiten hadden zeer scherpe veiligheidsmaatregelen genomen uit angst voor een aanslag als wraak voor de wijd en zijd aan Israel toegeschreven moord op de fundamentalistische bommenmaker Yehiya Ayyash. Israel had alle Palestijnen uit de Gazastrook evenals inwoners van de Westelijke Jordaanoever jonger dan 30 jaar de toegang tot Jeruzalem ontzegd. (Foto Reuter)