Doden bij raketaanval India op Pakistan

MUZAFFARABAD, 27 JAN. In het Pakistaanse gedeelte van Kashmir zijn gisteren negentien mensen om het leven gekomen bij een Indiase raketaanval op een moskee in het grensstadje Forward Kahuta. Nog eens twintig mensen zouden zijn gewond. Dat heeft de Pakistaanse politie gemeld. India heeft ontkend verantwoordelijk te zijn, en in plaats daarvan Pakistan van een raketaanval beschuldigd. Daarbij zouden geen slachtoffers zijn gevallen.

De moskee was wegens het vrijdaggebed druk bezocht. Volgens een woordvoerder van het Pakistaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft India bewust op vrijdag een raketaanval uitgevoerd op een moskee omdat dan “het verlies van leven maximaal zou zijn”.

India en Pakistan hebben sinds de onafhankelijkheid in 1947 twee keer oorlog gevoerd over Kashmir. Beide landen hebben duizenden troepen gestationeerd langs de grens die door het omstreden gebied loopt. Bij de grens zouden vannacht langdurige schotenwissenlingen hebben plaatsgehad. (Reuter, AP)