Binnenstad (2)

Het artikel over de Dienst Binnenstad van Amsterdam en het ongeloof dat deze nieuwe dienst oproept, is een aaneenschakeling van hele en halve waarheden (NRC HANDELSBLAD, 19 januari).

Het is nogal makkelijk om zo een verhaal te krijgen, waarna de lezer denkt 'tjonge, jonge, wat een ellende in de Amsterdamse binnenstad'. Daarom wil ik als bewoonster (sedert vijf jaar) van de binnenstad reageren. Ik vind dat het de laatste jaren en stuk beter gaat in de binnenstad. Het huisvuil wordt vaker en beter opgehaald. Regelmatig worden straten en stegen geveegd. Dankzij de wielklem kan je op eem doordeweekse dag in de binnenstad een (betaalde) parkeerplaats vinden. Na tien jaar verloedering nadert het project 'De Kolk' zijn voltooiing; een aanwinst voor de Nieuwendijk en omgeving.

Natuurlijk zijn er (nog steeds) problemen in de binnenstad. Maar die worden niet veroorzaakt door de Dienst Binnenstad of door Stedelijk Beheer. Het zijn de bewoners die niet altijd correct hun huisvuil aanbieden. Het zijn hun honden, die een oplossing van dit eeuwige probleem verhinderen.

    • Floor Lekkerkerker