Binnenstad (1)

Het artikel 'Nieuwe dienst van Amsterdam stuit op ongeloof' (NRC HANDELSBLAD, 19 januari) lijkt een aardige poging om de goede stemming onder de ambtenaren al bij de start van de Dienst Binnenstad te bederven. Het is niks en het wordt niks, is de conclusie na een rondje langs een aantal mensen die het beste met de binnenstad voor hebben. “Als je door de binnenstad loopt, krijg je de ene huilbui na de andere”, is wel de meest treurige uitspraak over de Amsterdamse binnenstad uit de geschiedenis.

In de afgelopen twintig jaar is het aantal bewoners van de binnenstad van 60.000 naar 80.000 gestegen. Nieuwe bewoners die er zelf voor hebben gekozen om er te wonen. Omdat het verblijfklimaat aantrekkelijk is.

Het imago van de binnenstad heeft geen gelijke tred gehouden met de vooruitgang die de afgelopen tijd is geboekt. Dat heeft wethouder Van der Giesen voor ogen gehad toen zij de ambtenaren op de nieuwjaarsreceptie een hart onder de riem stak.

    • Wim Mulder
    • Ambtenaren van de Dienst Binnenstad Amsterdam
    • Wim van de Bospoort