UEFA geeft toe aan eisen Europese Unie

ROME, 26 JAN. De Europese voetbalbond UEFA begint de realiteit van de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak-Bosman langzaam in te zien.

Voorzitter Lennart Johansson, die gisteren in Rome overleg voerde met vertegenwoordigers van Italiaanse voetbalclubs over de nieuwe buitenlandersregeling, heeft na afloop voor het eerst aarzelend toegegeven aan de eisen van de Europese rechters. Die bepaalden in december dat tussen de EU-landen vrij verkeer van werknemers moet zijn. Professionele sportverenigingen mogen het aantal buitenlanders derhalve niet beperken. “Als het aan ons ligt dan handhaven we de regels waarmee we aan de Europese bekertoernooien zijn begonnen. Maar als een club in de kwartfinale toch besluit zich aan de uitspraak van het Hof te houden, dan kan de UEFA hooguit morele sancties treffen”, gaf Johansson toe.