Hogere winst en omzet Sara Lee

De Amerikaanse fabrikant van consumentenprodukten Sara Lee Corporation, in Nederland eigenaar van Sara Lee/DE (vroeger Douwe Egberts), heeft de netto winst in het tweede kwartaal van het op 1 juli begonnen boekjaar zien stijgen met 12,4 procent tot een recordbedrag van 252 miljoen dollar (420 miljoen gulden). De omzet groeide met 5,4 procent tot 4,9 miljard dollar (8,2 miljard gulden), eveneens een nog niet eerder bereikt niveau.

Sara Lee maaakte bekend dat alle vier divisies een opgaande lijn lieten zien bij winst en omzet. Dat was ten dele toe te schrijven aan overnemingen.

In de eerste helft van het boekjaar steeg de winst met 12,5 procent tot 469 miljoen dollar (ruim 780 miljoen gulden), de omzet groeide met 6,8 procent tot 9,55 miljard dollar (15,9 miljard gulden).