Domburg verlost van rampzalig huisjespark

DOMBURG, 26 JAN. Het verliesgevende Zeeuwse vakantiepark Hof Domburg is voor 61 miljoen gulden verkocht aan Roompot Recreatie Beheer uit Kamperland. Het terrein met 152 bungalows, een zwembad en een kuuroord heeft jarenlang de politieke agenda bepaald van de Walcherse gemeente.

De gemeente beheerde het vakantiepark via de Stichting Badplaatsbelangen Domburg, maar deze slaagde er niet in het Hof rendabel te maken. Voor de lening van 50 miljoen voor de bouw in 1990 stelde de gemeente zich garant. De exploitatie viel tegen. Er kwamen minder gasten dan verwacht en ook het zwembad leed een miljoenenverlies.

De verliezen voor de gemeente liepen zo hoog op dat Gedeputeerde Staten de gemeente onder curatele stelden. Pogingen van projectontwikkelaars om het park over te nemen strandden.

De gemeente wilde het complex blijven beheren en stelde er zelfs een aparte wethouder voor aan. In december besloot de gemeenteraad, onder luid protest van de stichting, tot verkoop. Roompot Recreatie Beheer neemt niet alleen het park en 140 personeelsleden over, maar ook het plan van de Stichting om het complex met 200 bungalows uit te breiden.