De eerste poes die naar de ruimte ging

Er was eens een poes die naar de ruimte wou en hij ging gauw. Hij zag een raket en vroeg of hij mee mocht.

De mensen zeiden: 'Maar natuurlijk.' En hij kocht een kaartje en toen hij dat had gedaan ging hij er naar toe. Hij stapte in en zocht een plekje en ging zitten. En ja hoor daar was hij in de ruimte. En wisten jullie waarom hij naar de ruimte wou? Hij wou weten waarvan de ruimte was gemaakt. Hij wist niet eens dat je in de ruimte gaat zweven. En hij zag er allemaal sterren en een piepklein stukje van de maan. Maar hij wilde weten waar de ruimte van gemaakt was maar hij was helemaal alleen en er waren geen mensen dus hij kon het niet vragen. Hij wilde terug naar de aarde, terug naar de andere katten en ja hoor alle andere katten waren blij dat hun lieve vriend weer teruggekomen was. Ze gingen gezellig met z'n allen spelen en ze aten voor hem zijn lievelingseten en hij vond het erg lekker om weer in zijn eigen bedje te slapen.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Tessa Iris Slagter