Zelfmoord psychiater na schorsing

DORDRECHT, 25 JAN. De psychiater en directeur Behandelzaken van het Dordtse Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis De Grote Rivieren, die vorige week werd geschorst, heeft zelfmoord gepleegd. Dat heeft de persofficier van justitie in Dordrecht bevestigd. De directie van het ziekenhuis stelde de man afgelopen vrijdag op non-actief, omdat hij een te grote emotionele band met een patiënt zou hebben gehad. Deze patiënt zou daardoor ernstig in verwarring zijn geraakt.

Volgens voorzitter D. Essink van de raad van toezicht van het ziekenhuis was er sprake van een “ernstig verstoorde behandelrelatie”. De verhouding tussen de directeur en de patiënt zou anderhalf jaar hebben geduurd. Volgens Essink was daarbij echter geen sprake van seksueel misbruik.

De betrokken directeur werkte sinds 1987 bij het APZ en stond bij zijn collega's goed bekend. Er was een ontslagprocedure tegen hem in gang gezet. (ANP)