Voorkeur: Galerie

BRITTA HUTTENLOCHER De schilderijen van Britta Huttenloher zijn nooit helemaal te zien. Ze zijn voor het grootste deel bedekt met hout; de lijst heeft een aanval gedaan op het doek en bijna gewonnen. Bijna, want in het Amerikaanse eiken zijn toch gaten uitgespaard die delen van het schilderij onthullen. Soms lijkt zo'n deel een boom: lijst en verf gaan dan opnieuw een strijd aan. Galerie Paul Andriesse, Prinsengracht 116, Amsterdam. T/m 24 febr. Ma t/m vr 10-12u30 en 14-18u30, za 14-18u.

ROBERT GREENE In alle landschappen van de in Amsterdam wonende Amerikaanse kunstenaar Robert Greene duiken honden op: Schotse collie's, herdershonden, boksers, en vooral spierwitte koningspoedels. De grote poedel heet Marsden en is Greene's eigen hond. Marsden figureert als van alles: als speelse hond, muze, kameraad, minnares, Keltische prinses, stoicijnse wijsgeer. T/m 11 feb bij Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u. T/m 7 feb bij De Praktijk, Lauriergracht 96, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

ARJANNE VAN DER SPEK Iets maken wat nieuw is; dat is het streven van de Rotterdamse beeldhouwster Arjanne van der Spek (1958). Ze wil verbeelden wat voorheen niet bestond (probeert niet iedere kunstenaar dat?) en doet dit al jaren op een manier die je als tastend kunt omschrijven. Brons, cement, gips en polyester wordt verhit, en vervolgens gekneed en gebogen tot een vorm die zich voor Van der Spek als 'in orde' voordoet. Van der Spek is nu te gast in De Gele Rijder, waar ze een 'mix' toont van het werk dat ze de afgelopen tien jaar maakte. T/m 4 feb. De Gele Rijder, Korenmarkt 43, Arnhem. Wo t/m zo 12-18u.

TIME Vijf vaste kunstenaars van Fons Welters exposeren samen in de galerie aan de Bloemstraat: Maria Roosen toont voluptueuze glasbeelden in een ouderwetse open toonkast, Joep van Lieshout zoekt de geslotenheid op met een hermetisch gesloten brandkast. Verder met Frank Mandersloot, Job Koelewijn en Aernout Mik. T/m 10 feb. Bloemstraat 140, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

EN VERDER Installatie van loketten van Dennis Adams t/m 9 mrt bij Stroom in Den haag; Snuff, videofragmenten van Klaar van der Lippe. t/m 11 feb bij Casco in Utrecht; Body-work, 14 kunstenaars die het menselijk lichaam als inspiratiebron gebruiken, t/m 7 feb bij galerie Oele in Amsterdam; tekeningen, schilderijen en objecten van Otto Egberts t/m 4 feb bij MK-Expositieruimte in Rotterdam; nieuwe tekeningen van Arno Kramer t/m 28 jan bij Rob de Vries in Haarlem.