Stellingen

De tijdwinst die scan-kassa's de klant aanvankelijk opleverden bij Albert Heijn is inmiddels verdwenen door tijdrovende handelingen als het verstrekken van air-miles, kristalzegels en gewone zegels.

M. VERSCHUREN, LU Wageningen

In het huidige (eenpersoons-)verkeer is het, vanwege de plaats van de stoel van de bestuurder in de auto, riskanter dat geen voorrang wordt gekregen dan dat geen voorrang wordt verleend. Met het oog op de verhoging van de verkeersveiligheid door eigen verantwoordelijkheid verdient het aanbeveling de verkeersregels zodanig te wijzigen dat verkeer van links voorrang heeft.

C.M. PELSER, Rijksuniversiteit Leiden

Indien bij elke uitgebrachte stem 'airmiles' te verdienen zouden zijn, zou het opkomstpercentage van verkiezingen aanzienlijk toenemen.

J. VAN DEN HOOGEN, Katholieke Universiteit Nijmegen

Nieuwsgierigheid wordt gezien als een vrouwelijke eigenschap. Daarom is het verwonderlijk dat er niet meer vrouwen in de wetenschap een rol spelen.

M.M. LORIST, Universiteit van Amsterdam

Het bekijken van foto's van personen met een strafblad op een politiebureau, door slachtoffers van een misdrijf, komt de veiligheidsbeleving niet ten goede.

M.H. VAN DER VEEN, Rijksuniversiteit Groningen