Rocco Forte wil hotels terugkopen

LONDEN, 25 JAN. De hotelmagnaat Rocco Forte wil enkele luxe hotelketens terugkopen uit het bezit van de hotelgroep Forte, dat afgelopen week na een langdurig overnamegevecht in handen is gekomen van het amusements- en mediaconcern Granada. Bestuursvoorzitter Rocco Forte van de gelijknamige hotelgroep heeft gisteren in een gesprek met de hoogste baas van de nieuwe eigenaar Garnada, Gerry Robinson, zijn interesse geopenbaard voor 167 hotels. Van deze hotels, waarvan de totale waarde wordt geschat op 2,5 miljard pond (ongeveer 6 miljard gulden), zijn de exclusieve hotels George V in Parijs en de Plaza Athénée in New York de bekendste. Rocco Forte streeft naar een zogeheten management buy out, waarbij de directie met behulp van externe financiers (een deel van) het eigen bedrijf koopt. Granada wist dinsdag voor 3,9 miljard pond (9,7 miljard gulden) beslag te leggen op Forte. Granada liet weten af te willen van de Exclusive hotels (onder meer George V), van de iets minder prestigieuze Meridien-hotels en van het belang van 68 procent in de Savoy Hotel-groep. (AP)