Munten- en penningen

Een zilveren penning uit 1839 met daarop het Tsaar Peter-huisje in Zaandam is één van ruim 2500 penningen en munten die maandag ter veiling gaan in Maastricht. Dit exemplaar werd geslagen ter gelegenheid van een bezoek van Tsarevitsj Alexander aan het huisje waar zijn grote voorvader eens had gelogeerd; er zijn ook twee exemplaren in brons.

Ter veiling gaan ook schroefpenningen, die open kunnen en dan een geïllustreerd vouwblaadje prijsgeven. Een Multatulipenning uit 1920 is een van vele Chris van der Hoef-ontwerpen die geveild worden. Voor een paar tientjes kan de liefhebber vaak al een kleinood bemachtigen. Kijkdagen t/m 27 jan bij A.G. van der Dussen bv, Hondstraat 5, Maastricht en zo 28 jan (11-16u) bij Mandarin restaurants, Maasboulevard 101, Maastricht. Inl 043-3215119.